Ge ditt hem en personling touch

Om man strävar efter att ge sitt hem en personlig touch, bör man tänka utanför de ramar som man oftast förknippar med inredning. Först och främst bör man hitta sin egen stil. Det kan vara bra att sätta sig ner och ta en funderare över vad man verkligen uppskattar i ett hem. Kanske gillar man den lite mer avslappnade och bohemiska stilen eller så dras man åt det mer strikta och avskalade. Det spelar egentligen ingen roll vilken stil man har i grunden då det är de små detaljerna som faktiskt gör ett hem personligt. Det finns många olika sätt att med små medel göra stor skillnad i hemmet.

Visa vem som bor i hemmet

Ett sätt att göra hemmet personligt är att visa vilka personerna som bor där är. Det gör man enklast genom att låta deras historier finnas tillgängliga. Sätt upp många bilder på hemmets invånare så blir det genast mer personligt och hemtrevligt. Att ha foton på familjemedlemmar under olika tider i livet och när de gör olika aktiviteter är ett enkelt sätt att få till en varm och familjär känsla.

Ovanliga saker

I vårt samhälle idag är det lätt att falla in i viss stil när det kommer till inredning. Det är inte särskilt konstigt med tanke på att många inredningsbloggare och de som livnär sig på inredning och styling ofta använder sig av samma detaljer när de stylar ett utrymme. Det är brickor från Svenskt tenn, krukor och ljuslyktor från Skultuna och Klongvaser. Det går knappt att skilja de olika hemmen åt, vilket blir tråkigt i längden. Ingenting sticker ut och alla hem ser likadana ut. Är det verkligen så vi vill ha det?

Istället för att följa varje trend som poppar upp på inredningshimlen och tråna efter samma saker som alla andra, bör man istället försöka hitta saker som man verkligen tycker om. Det spelar ingen roll om sakerna är trendiga eller inte. Huvudsaken är att du själv tycker om dem. Det kan vara en souvenir från en resa eller kanske ett arvegods från någon släkting. Den enda regel som gäller är: tycker du om den så stannar den. Samma sak gäller saker som man inte tycker om, då är det bara att göra sig av med dem.

Fynda gamla prylar

Ett sätt att hitta unika saker som inte finns i var och vart annat hem, är att leta efter äldre prylar som inte längre tillverkas. För att hitta äldre prylar och inredningsdetaljer rekommenderas att leta på lokala loppmarknader och auktioner. Där kan man hitta allt möjligt av intresse och oftast är det dessutom ganska billigt. Så för en liten peng kan man hitta väldigt speciella objekt som hjälper till att skapa en speciell och personlig hemmiljö som alla kommer att trivas i.