Inredningsmässor att besöka I Sverige

Om man tycker om inredning, att pyssla och dekorera i sitt hem så är ett hett tips att gå på mässor som inriktar sig på dessa områden. Mässorna är ett mycket bra tillfälle att låta sig inspireras och få massor av nya, härliga idéer till framtida projekt i hemmet. Många av mässorna hålls i de större städerna, men det går även att hitta intressanta mässor på mindre orter. Håll utkik så hittar du säkert en mässa som passar just dig och dina specialintressen. På de allra flesta mässor, i alla fall de större, så brukar det finnas ett bra utbud av restauranger och barer som serverar mat och dryck hela dagarna, från tidig morgon till kväll. Varför inte spendera en heldag på mässan så att du hinner ta in allt som den har att erbjuda? Förhoppningsvis lämnar du mässan full av energi och framtidsplaner.

I februari varje år hålls en mässa inriktad på möbler och belysning i Stockholm. Mässan heter Stockholm light and furniture fair och är en stor inredningsmässa som lockar både svenska och internationella köpare, utställare och besökare. Under förra årets mässa räknade man med att över 40 000 besökare kom och över 700 utställare fanns på plats.

I samband med denna utställning pågår även Stockholm Design Week. Detta är en vecka helt tillägnad design. Skandinavisk sådan är dessutom lite extra. Under veckan samlas världens ledande personer inom design och inredning. Förutom mässan kan man delta i flera andra aktiviteter, som till exempel showrooms och designskolor som håller öppet hus. Det anordnas även en hel del föredrag och middagar tillsammans med andra design- och inredningsintresserade.

Man får inte heller glömma antikmässan som brukar äga rum några veckor efter Stockholm light and furniture fair. Det är nordens största antikmässa och den har funnit i över 40 år. Hit kommer de allra bästa och kunnigaste i branschen varje år för att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Det finns dessutom över 250 olika utställare som alla har olika inriktningar på de antikviteter som de säljer.

Det finns även en stor trädgårdsmässa som heter Nordiska trädgårdar. Denna mässa brukar gå av stapeln i början av april. Här finns allt som den trädgårdsintresserade kan tänka sig i form av olika utställare och intressanta föredrag, föreläsningar och samtalsforum. Att ta hand om sin trädgård och göra den vacker är ju också en del av att ha ett välskött och trevligt hem.

Mässan för hem, villa & bostadsrätt i Göteborg är också en mycket trevlig mässa att besöka.

Denna mässa pågår under tre dagar i oktober varje år och rymmer allt man kan tänka sig som berör hem i alla dess former. Det spelar ingen roll om man bor i villa, radhus eller lägenhet, på denna mässa finns produkter för alla. Här kan man även lyssna på föredrag och prata med olika experter som kan ge tips och råd inför ombyggnationer, inredning eller renoveringar. Naturligtvis presenteras även de senaste nyheterna inom branschen.

En annan stor mässa är Formex, en mässa som går av stapeln två gånger om året. Den hålls i Älvsjömässans lokaler i Stockholm. Denna mässa är en branschmässa, vilket innebär att man inte kan komma dit som privatperson. Jobbar man som inredare, stylist, inom present- eller butiksbranschen, inom media eller liknande områden så är man välkommen att besöka mässan och låta sig inspireras.